• Groote Lindt positief de winterstop in

• Ondanks de veelvuldige regenval kon er op het redelijk bespeelbare hoofdveld worden afgetrapt voor de competitiewedstrijd tegen Zwarte Pijl. Op sportpark Bakestein kwamen beide teams prima uit de startblokken in een evenwichtige openingsfase. Het was  Zwarte Pijl dat via de snelle en handige aanvallers regelmatig voor het Zwijndrechtse doel verschenen en de eerste grote mogelijkheid tot een doelpunt kreeg.  Vlak daarna lukte het Groote Lindt topscorer Michael Slingerland wel om het net te vinden. Na een prima voorzet kwam Michael achter de Rotterdamse verdediging en omspeelde rustig de keeper: 1-0. Een uitstekend genomen vrije trap kwam op de kruising van het Zwijndrechtse doel zodat Zwarte Pijl niet direct iets terug kon doen. Nog voor rust maakte Groote Lindt eigenlijk al het verschil door Michael Slingerland wederom op de Rotterdamse keeper af te sturen: 2-0. Na rust probeerde Zwarte Pijl de aansluitingstreffer te maken maar de Lindtse verdediging stond goed en wist elke aanval ongedaan te maken. Man of the match Petti Joao speelde een prima wedstrijd door vooral de balans op het Zwijndrechtse middenveld te bewaken. In de laatste minuten van de wedstrijd leek een Rotterdamse goal in de lucht te hangen maar Groote Lindt keeper Raymond Klootwijk was van groot belang voor zijn team door onder winterse weersomstandigheden toch een schot over het doel te tikken. Nadat ook verdediger Jasper de Heer een bal van de doelijn had gehaald viel de goal aan de andere kant van het veld. Het was Nasir el Arboui die van dicht de 3-0 kon intikken. Door deze overwinning gaat Groot Lindt met een positief gevoel de winterstop in. De eerste seizoenshelft heeft Groote Lindt niet gebracht wat er voor aanvang van de competitie van werd verwacht. De komende weken kunnen de geblesseerde spelers herstellen, kan de trainersstaf naar de eerste competitiewedstrijd toe werken (25 januari 2020 s’Gravendeel uit) en gaat de gehele Groote Lindt selectie (GL 1 en GL2) op trainingskamp in de Limburgse heuvels.