• Groote Lindt loopt zich vast tegen Meerkerk

• De omstandigheden waren nat, koud en modderig afgelopen zaterdag bij de wedstrijd Groote Lindt - Meerkerk. Door de sneeuw en regenval was het hoofdveld op Bakestein niet speelbaar. Hierdoor werd het laag geklasseerde Meerkerk ontvangen op  "veld 3" wat voor aanvang van de wedstrijd nog redelijk bespeelbaar was.  Groote Lindt startte de wedstrijd met veel balbezit waarbij Meerkerk een extra verdediger had opgesteld. Het was zaak om de Meerkerkse muur te slechten en oplettend te zijn bij countermogelijkheden van de bezoekers. Na enkele kleine mogelijkheden voor het Meerkerkse doel wist Groote Lindt de grootste kans in de eerste helft, één op één voor de keeper, niet te benutten. Meerkerk wist echter wel raad met de kleine mogelijkheden die er geboden werden. Nog voor rust ontsnapte één van de aanvallers aan de aandacht van de Zwijndrechtse verdediging. Ondanks het vlagsignaal voor buitenspel van de Lindtse grensrechter liet scheidsrechter Simon door spelen: 0-1. Na rust waren de omstandigheden niet verbeterd door de aanhoudende regenval. Het veld werd natter en modderig met vele glijpartijen tot gevolg. Dit was in het voordeel van het verdedigende Meerkerk. Het lukte Groote Lindt niet om vanuit een spelsituatie  de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Hiervoor had het de hulp nodig van scheidrechter Simon die resoluut naar de penaltystip wees. De inzet van Tom Koetsenruijter werd door de keeper gekeerd echter Kevin van Pelt was er snel bij om in de rebound de 1-1 tegen de touwen te werken. Een vol voor de winst spelend Groote Lindt kreeg in de laatste minuut de deksel op de neus. Wederom wist een Meerkerkse aanvaller aan de aandacht te ontsnappen en werkte in de slotminuut de winnende treffer in het Zwijndrechtse doel: 1-2. Een zware teleurstelling voor het hard werkende Groote Lindt wat op alle veldposities beter was dan het winnende Meerkerk.