• Groote Lindt JO9-3 – Virtus JO9-3

• Laatste keer alles uit de kast voor de competitie, dat was het advies aan de jongens van JO9-3. Na wat wisselvallige resultaten zou het mooi zijn om nog eens lekker een keer uit te halen voor het thuispubliek. Het publiek wat sowieso een compliment verdiend voor de nooit aflatende steun. Weer of geen weer, heel vroeg of juist wat later....altijd stonden ze er met hun aanmoedigingen. Was het dan een voorbode dat het tijdstip goed was, 09.15u verzamelen en om 09.45u spelen. Het weer mocht ook niet over geklaagd worden. Het kwik was inmiddels ook al opgelopen naar een heerlijke 25 graden. Kortom heerlijk weer om eens een lekkere wedstrijd op de mat te leggen.

Of waren er toch donkere wolken die zich samenpakte boven deze wedstrijd. De trainers hadden zich verrekend met het aantal spelers. De absentie van Sam was volledig over het hoofd gezien. Dit in combinatie met de 2 geblesseerde Jayden’s werd de spoeling ineens heel dun en dat met nog 15 min tot aan de wedstrijd. Stress...niet echt, de trainers schakelden door naar JO9-2, welke de wedstrijd ervoor speelde. Uit dit team wilden Jesse en Jayden K. ons graag uit de brand helpen. Dus uiteindelijk stond er weer een compleet team klaar om de wedstrijd te beginnen.  Jayden K. stond in het doel zodat Tom (hij kon overigens even uitrusten de 1e 5 minuten i.v.m. een eerder gespeelde wedstrijd) na een aantal wedstrijden te hebben gekeept weer eens als laatste man kon fungeren. Met Jacco, Remco, Tim en Ruben op het middenveld en Jesse in de spits, ging iedereen er eens goed voor zitten.

Het fluitsignaal ging en voor Groote Lindt het in de gaten had, stond Virtus al 2 keer op het doel te schieten van Jayden K. Iedereen stond te kijken naar elkaar. Wat gebeurde hier...stonden ze uit? Ja en een doelpunt kon niet uitblijven...0-1. De mannen keken elkaar aan en dachten dit laten we niet gebeuren. Vanaf de aftrap was het Jesse die Ruben vrijspeelde. Zelf doorliep en de voorzet van Ruben na grabbelwerk van de doelman tegen de touwen joeg. Orde op zaken stellen, noemen we dat...1-1

De mannen waren wakker. Getuige het goede combinatiespel. Er werd lekker de ruimte opgezocht en veelvuldig konden Tim en Ruben langs de zijkanten opstomen en een voorzet afleveren aan de inkomende Jesse en Remco. Maar telkens stond de keeper van Virtus op zijn plek en hield de wedstrijd spannend. Na weer een lekker lopende aanval stond Jesse wederom klaar om de bal in het doel te knallen...2-1. Zo snel als de Lindt op 1-1 kwam, zo snel kwam Virtus op 2-2. Maar de mannen lieten zich niet van de wijs brengen en door doelpunten van Remco en wederom Jesse liep de Lindt uit naar een voorsprong van 4-2 voor de rust.

Na de rust stond Virtus in een andere samenstelling. Maar dit weerhield JO9-3 er niet van om nog even door te gaan waar ze in de 1e helft ook al mee bezig waren. De beuk erin gooien en er vol voor gaan. Jacco soleerde door de verdediging van Virtus en gaf het startschot voor een Lindtse 5 minuten. Jacco en Jesse 2x maakten er 7-2 van. Virtus wist niet waar ze het zoeken moesten. Sam liet vanuit zijn vakantieadres weten dat hij heel trots was. De mannen lieten de teugels een beetje vieren en daar maakte Virtus dankbaar gebruik van. Ze scoorden 3 keer op rij...7-5. Het gaat toch niet gebeuren...dat ze het weg geven. Na een stevige peptalk door de trainers werd er de laatste minuut volle bak gespeeld. Remco gaf het voorbeeld door de 8-5 binnen te schieten, vanaf links joeg hij de bal over de keeper in de verre kruising. Een doelpunt waar Cristiano Ronaldo alleen maar van kan dromen. Na nog een technisch hoogstandje van Ruben op de achterlijn, welke met een duim van trainer Dave werd  goedgekeurd, haalde doelpuntenmaker Jesse de trekker nog 1 keer over..9-5. Een mooi slot op een enerverende wedstrijd.

Wij bedanken Jesse en Jayden K. voor hun inzet en het aanwezige publiek voor een seizoen lang steun. Nog 2 toernooien en dan kan er van een welverdiende vakantie worden genoten.